Descriere
Valori nutriționale pentru 100 grame de miere:
– valoare energetica: 1380 kJ (325 calorii);
– grasimi: 0g, din care acizi grasi saturati: 0 g;
– glucide: 80,8 g, din care zaharuri: 80,8 g (38% fructoză; 31% glucoza; 5% zaharoza; 6 % maltoza și alte dizaharide);
– proteine: 0,4 g (printre care aminoacizi precum alanina, leucina și metionina);
– 3% vitamine (printre care B1, B2, B6, C, PP);
– 0,2% substanțe minerale (calciu, magneziu, zin, fosfor, fier, cupru, sodiu);
Densitatea mierii este in medie de 1,35-1,4 g / cm cub, ceea ce inseamna ca un borcan de 360 ml contine 500 g miere, iar un borcan de 720 ml contine 1000 g (1 kg) de miere.
Provenienta:
– mierea de tei provine din Masivul de tei Bocșa Montana, masiv cu o suprafata de aproximativ 800 de hectare, situat intr-o zona nepoluata si cu valoare nutritiva mare.
Produs ecologic: Da, mierea ecologicica este certificata EcoCert si provine din zone nepoluate, fara pesticide, fara adaos de zahar si antibiotice.
Recomandare consum:
– mierea se consuma ca atare, la temperatura camerei sau agaugata in bauturi caldute (lapte, ceai, etc.). Este extrem de important ca temperatura lichidului sa nu depaseasca 42 ºC, o temperatura mai ridicata ducand la pierderea proprietatilor curative si terapeutice, precum si la distrugerea, in mare parte, a enzimelor acesteia. Consumul recomandat pentru un adult este de 3-4 lingurite de miere pe zi.
Recomandare consum:
– proprietăţi anti-microbiene, anti-inflamatoare şi dizolvă mucusul, remediu împotriva oboselii şi stresului, este folosită drept calmant al sistemului nervos, în insomnii, prevenirea migrenelor, calmant psihic, somnifer, anafrodiziac.
Contraindicatii:
– gastrita, ulcer gastric, ulcer duodenal, tulburari hormonale, obezitate, hipercolesterolemie şi hipertrigliceridemie, alergie la miere sau polen







Recenzii
Nu există recenzii până acum.